Det er op til dig hvor ofte du vil klippe din hæk. Hvis du gerne vil have at din hæk står helt skarpt og er helt tæt, så skal du klippe den en gang om ugen. Men det er ikke alle som har tid og lyst til at gøre det hver uge. Hvis du hellere vil nøjes med at klippe hækken en eller to gange om året, så er vigtigt at du planlægger lidt.

Hækplanter vokser hurtigt i foråret, og især i maj og juni, så stopper de med at vokse midt på sommeren, og begynder igen omkring august. Det er forskelligt alt efter hvilken type hæk du har, hvor ofte du bør klippe den - se mere nedenfor.

Klipning af liguster og tjørnehæk:

Har du en liguster- eller tjørnehæk bør du klippe den to gange om året. De vokser meget og skuddene bliver meget lange, hvis du kun klipper dem én gang om året. Vi anbefaler at klippe hækken i juli og igen i august.

Klipning af bøgehæk:

Har du en bøgehæk kan du nøjes med én klipning om året, og gerne i starten af juli.

Klipning af buksbom, thuja, taks, gran og cypres:

Disse hække er stedsegrønne, hvilket vil sige at de har grønne blade hele året rundt, og du kan nøjes med at klippe dem én gang om året. Dette gøres helst i april eller i august/september.

Comment