Når græsslåningssæsonen er slut skal du tænke på at klargøre din Husqvarna Automower robotplæneklipper til vinteropbevaring. Hos Skov og Have Sorø har vi mange års erfaring i klargøring og vedligeholdelse af netop Husqvarna Automowere. Vi har desværre også set resultaterne af manglende vedligeholdelse, som i værste fald kan udmønte sig i dyre mekanikerregninger. For at du ikke kommer i samme situation, har vi følgende råd til klargøring før din Husqvarna Automower stilles til vinteropbevaring.

Batteriet

Sørg for at batteriet er ladet helt op inden vinteropbevaring. Hvis batteriet ikke er ladet helt op, kan det tage skade og i visse tilfælde endda blive ubrugeligt. Lithium batterierne i din Husqvarna Automower kan ikke tåle at blive helt afladet og hvis det sker kan det betyde, at du må investere i nye batterier.

Batteriet er vedligeholdelsesfrit, men har dog en begrænset levetid på 2 til 4 år afhængig af sæsonens længde og det antal timer, som robotplæneklipperen benyttes om dagen. En lang sæson eller mange daglige driftstimer kan betyde, at batteriet skal udskiftes oftere.

Rengøring

Generelt er det en god idé, løbende igennem hele græsslåning sæsonen at holde din Husqvarna Automower ren.  En robotplæneklipper med en masse græs klæbet fast til sig vil finde det sværere at køre op ad skråninger, den vil arbejde dårligere, og den vil være udsat for større slitage.

Brug en ren blød børste til rengøringen. BRUG ALDRIG en højtryksrenser eller rindende vand til at rengøre robotplæneklipperen. BENYT ALDRIG opløsningsmidler til rengøringen.

Inden du går i gang

  1. Flyt hovedafbryderen til position 0.
  2. Brug beskyttelseshandsker.
  3. Løft robotplæneklipperen om på siden.
  4. Rengør knivdisken og chassiset ved hjælp af f.eks. en opvaskebørste.

Kontrollér samtidig, at friktionspladen kan rotere frit i forhold til knivdisken. 

Chassis

Rengør undersiden af chassiset. Børst eller aftør med en fugtig klud.

Hjul

Rengør omkring forhjulene og baghjulene samt omkring beslaget til forhjulene.

Karosseri

Brug en fugtig, blød svamp eller klud til at rengøre karosseriet.

Hvis karosseriet er meget snavset, kan det være nødvendigt at benytte en sæbeopløsning eller flydende opvaskemiddel.

Inden du stiller din Husqvarna Automower væk for vinteren bør du kontrollér tilstanden af sliddelene som f.eks. knivene og lejerne i forhjulene. Afhjælp eventuelle mangler, så det sikres, at robotplæneklipperen er i god stand forud for næste sæson.

Opbevaring

Opbevar robotplæneklipperen stående på alle fire hjul i tørre, frostfrie omgivelser. Man kan eventuelt investere i et transportovertræk eller hænge Automoweren på væggen på et vægbeslag der er specielt designet til Husqvarna Automower robotplæneklippere og ladestationer. Vægbeslaget - der laves i flere varianter afhængig af model nummer - fungerer fint til vinteropbevaring.

Ladestation

Rengøres regelmæssigt for græs, blade, kviste og andet, der måtte kunne hindre sammenkobling. Inden vinteropbevaring børstes den ren med en blød børste og tørres evt. med en let fugtet klud.

Ladestationen kan opbevares på vægbeslaget sammen med robotplæneklipperen.

Saml alle ledningsender, kræng en lille plastikpose over ledningsenderne og snør den sammen med pakketape eller gaffatape for at beskytte ledningerne mod fugtindtrængen vinteren over.

Efter vinteropbevaring

Kontrollér, om robotplæneklipperen, kontaktpolerne eller ladepolerne skal rengøres, inden udstyret tages i brug. Hvis lade- eller kontaktpolerne ser brændte ud eller har belægninger, skal de rengøres med fint smergellærred. Kontrollér, at plæneklipperens klokkeslæt og dato er korrekte.


Har du spørgsmål til ovenstående artikel høre vi gerne fra dig. Skriv til os på mailadressen: marketing@skovoghave.com eller kom ned i butikken på Norgesvej 1B, Sorø. hvor vi gerne hjælper dig med de spørgsmål du måtte have.

Comment