Når du arbejder med din motorsav er vigtigt at du er klædt rigtigt på. Arbejd aldrig i cowboybukser og almindelige sko – heller ikke, selv om du bare skal save lidt brænde lige uden for hoveddøren! Sådan klæder du dig sikkert på fra top til tå.


Sikkerhedsbukser

Sikkerhedsbukser

Det er vigtigt at bruge sikkerhedsbukser. Sikkerhedsbukser har indbygget savværn med lange fibre, der hurtigt filtrer sig ind i og bremser kæden, hvis den trænger igennem det yderste lag stof.


Langærmet skjorte / -jakke

En langærmet skjorte eller jakke beskytter armene mod skarpe grene og flyvende savspåner.

Skærejakke

Hjelm

Hjelm

En godkendt hjelm med høreværn og visir er også en vigtig detalje. Det giver sig selv, at den beskytter hørelsen, øjnene, ansigtet og hovedet.


Sikkerhedsstøvler

Sikkerhedsstøvler har stålnæser, savværn på fodens overside og såler med et groft mønster. De beskytter fødderne og giver dig samtidig et solidt fodfæste. Sikkerhedsstøvler fåes både som læderstøvler og som gummistøvler.

Sikkerhedsstøvler

Arbejdshandsker

Skærehandsker

Arbejdshandsker beskytter hænderne mod små snitsår og hudafskrabninger. De er særligt vigtige, når du filer eller udskifter kæden.


Førstehjælpssæt

Det er let at komme til skade når man saver. Derfor bør du altid have et førstehjælpssæt i nærheden. Du kan f.eks. have det i skjortelommen eller værktøjsbæltet, hvis du har sådan et.

Skærmbillede 2018-01-11 kl. 09.09.55.png

Kom ned i vores butik og få en gennemgang af sikkerhedsudstyr og andet nyttigt tilbehør ved motorsavning.

Skov & Have, Sorø
Norgesvej 1B
4180 Sorø
TLF 57 83 11 51

Comment